Alakul Elon Musk és Mark Zuckerberg bunyója

háború
2023 augusztus 07., 12:36

Hasbulla és Abdu Rozik összecsapása óta nem látott harcművészeti csúcsmérkőzés körvonalazódik.

Mark Zuckerberg és Elon Musk augusztus 26-án élőben közvetített ketrecharcban mérkőzhetnek meg – árulta el a Facebook alapítója.

A SpaceX vezére azt ígérte, hogy a tervezett Las Vegas-i harcot az X-en (korábban Twitter) fogják közvetíti még ebben a hónapban.

„A Zuck kontra Musk küzdelem élőben lesz közvetítve az X-en. Az összes bevétel a veteránoknak fog menni” – írta az 52 éves Musk az X-en vasárnap. Hozzátette, hogy készül a küzdelemre az 39 éves ellenfelével szemben: „Egész nap súlyzózok, készülök a küzdelemre. Nincs időm edzeni, ezért csak idehozom munkába.”

A két techvezér között azóta megy az üzengetés, hogy Musk júniusban bejelentette: „Én kész vagyok egy ketrecharcra, ha ő is.”

photo_camera Mark Zuckerberg és Elon Musk Fotó: MANDEL NGAN, ALAIN JOCARD/AFP

Zuckerberg a válaszában azt kérte, Musk „küldje el a helyszínt” a tervezett küzdelemhez, mire az X-vezér azt válaszolta: „Vegas Octagon”. (Ez az MMA-bajnokságok népszerű helyszíne Las Vegasban.

Zuckerberg azzal vágott vissza, hogy az X – amit Musk tavaly 44 milliárd dollárért vett meg – nem elég megbízható: Zuckerberg a saját, Twitterrel rivalizálni próbáló alkalmazásán, a Threadsen vasárnap közölte: „Nem kellene megbízhatóbb platformot használnunk, ami valóban pénzt tud gyűjteni jótékony célra?”

Vasárnapi üzenetében Zuckerberg kétségbe vonta – az egyébként az űrversenyben éppen nyerésre álló – Musk őszinteségét a kihívás teljesítésére vonatkozólag. A Facebook vezére azt mondta: „Készen állok ma is. Augusztus 26-át javasoltam, amikor először kihívott, de ezt nem erősítette meg. Nem fogok visszatartott lélegzettel várni.”

Amikor egy felhasználó megkérdezte, mi értelme van a harcnak, Musk azt válaszolta:

„Ez a háború civilizált formája. A férfiak szeretik a háborút.”

Musk egy posztja szerint a pankrációs stílust részesíti előnyben:

link Forrás

Zuckerberg a BJJ és az MMA rajongója, időnként mindkét sportágban edz. Májusban érmet nyert élete első BJJ-versenyén.

Musk egyébként faszmérő versenyt is javasolt már.