A buszsávokból kialakított bringautak miatt panaszkodnak a mentők

belföld
2023 augusztus 08., 04:33

Bár a mentők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését – olvasható Facebookon az Országos Mentőszolgálat bejegyzésében, ami szerint az a mentők problémája, hogy „a buszsávokból kialakított kerékpárutak keskenyek ahhoz, hogy a mentőautó biztonságosan haladjon rajtuk”.

Ezen felül néha a bringasávokat szegélyező oszlopok is nehezítik a parkolást. Emiatt posztjukat azzal zárják, hogy bár próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, az nem mindig egyszerű, ezért „a közlekedők megértését kérik”.

Balogh Samu várostervező a mentők bejegyzésére egy Facebook-posztban reagált, amiben leírta, hogy „a képen látható helyen korábban parkolósáv volt, tehát parkoló autók foglalták el a sávot gyakorlatilag állandóan”.

„Úgy látszik az OMSZ kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen. Érdekes. Csak remélni tudjuk, hogy a mentőket senki nem akarja majd belerángatni a kampányba. Még akkor sem, ha Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője korábban Tarlós István mellett kampányolt” – tette még hozzá a főpolgármester kabinetfőnöke, aki azzal zárta bejegyzését, hogy megkérte kollégáit, „vegyék fel a kapcsolatot az OMSZ munkatársaival, hogy közösen megoldást találjunk az esetlegesen felmerülő problémákra”.