Zsigmond Barna Pál lesz az EUÜM parlamenti államtitkára

POLITIKA
2023 augusztus 08., 19:56

Bóka János miniszter Zsigmond Barna Pált kérte fel az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma parlamenti államtitkárának.

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. április 17-én.
photo_camera Zsigmond Barna Pál, a Fidesz képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. április 17-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke azt írta: „A feladat nem egyszerű, de annál fontosabb. Ráadásul izgalmas időszak elé nézünk, hiszen az európai parlamenti választás is közeleg. A célunk az, hogy Brüsszelben olyan döntések szülessenek, amelyek a magyarok érdekeit szolgálják, és hogy a 2024-es, soros uniós elnökségünk sikeres legyen.”

Azt írta, a küldetéséhez segítségére lesz mindaz a tapasztalat, amit a külpolitika terén szerzett; nemzetközi szervezeti keretek között a NATO Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának vezetőjeként, illetve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának helyettes vezetőjeként, és a Jogi Bizottság tagjaként, vagy az Országgyűlés Külügyi Bizottsága alelnökeként, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériumban főkonzulként, majd miniszteri biztosként.

Akinek ismerősen csengene a név: Zsigmond Barna Pál volt az, aki véletlenül kiposztolta, ahogy a választókat hívogatva éppen nyilvántartásba veszi őket a Kubatov-listán.