A Juventus fanatikusai megsemmisítő molinóval szálltak bele a klubjukhoz tartó Lukakuba

sport
2023 augusztus 09., 17:59

A Juventus fanatikusainak a jelek szerint nem tetszik, hogy a klubjuk Romelu Lukaku szerződtetéséről tárgyal, ráadásul olyan formában, hogy a harmincéves, sokat sérült és hosszú ideje rémes formában játszó belga csatárért a 23 éves szerb Vlahovicsot adnák cserébe a Chelseanek. Lukaku ráadásul a rivális Inter játékosa volt sokáig és folyamatosan arról beszélt, hogy mennyire imádja az Internazionalét.

Az egyik torinói ultracsoport ezért a következő szövegű molinóval fotózkodott:

"Lukaku, maradj Milánóban! Már van második számú kapusunk."

link Forrás

Ez utalás az előző BL-döntőre, ahol Lukaku szerencsétlen - bár abszolúte vétlen - mozdulattal akadályozta meg, hogy csapattársa, Dimarco kiegyenlítsen, hogy nem sokkal később 100 százalékos helyzetben a kapus kezébe fejeljen.

link Forrás

A Juve-ultrák Lukaku-ellenes hozzáállását persze az is magyarázhatja, hogy idén tavasszal egy részük egészen durva rasszista támadást intézett az akkor még kölcsönben az Interben játszó Lukaku ellen, aminek rájuk nézve is komoly következményei lettek. Amikor ugyanis a belga tizenegyesből egyenlítette ellenük az Olasz Kupa-elődöntő hosszabbításában, a kapu mögötti ultrák "Kibaszott majom!"-skandálásban törtek ki. Hatalmas botrányt okozott, hogy miután Lukaku erre reagálva a szája elé tett ujjal, csendre intő gesztussal ünnepelte a gólját, a játékvezető második sárga lappal őt állította ki, miközben hangosan zúgott-zengett a rasszista tombolás. Az eset után a hatóságok 171 Juve-ultrát tiltattak ki a stadionból.