Ebédre hívta volt apósát, anyósát és az anyós nővérét egy ausztrál nő, ma már mind halottak a mérges gombától, amiből a házigazda valamiért nem evett

bűnügy
2023 augusztus 09., 17:43

Szörnyű eset sokkolja a Melbourne-tol 135 kilométerre fekvő, hatezres kisváros, Leongatha lakóit. A település egyik közkedvelt családjának tagjai két héttel ezelőtt szombaton ebédre gyűltek össze a 45 éves Erin Patterson házában. A vendégek a nő volt férjének szülei, illeti az exanyós nővére és annak férje, a helyi baptista lelkipásztor voltak. Az ebéd remek hangulatban zajlott, de pár órán belül a négy vendég rosszullétre panaszkodott, ami annyira komolynak bizonyult, hogy mindannyian kórházi kezelésre szorultak. Mára közülük hárman - az anyós, az após és az anyós testvére - halottak, a lelkipásztor férj életéért pedig intenzív osztályon küzdenek.

A rendőrök tájékoztatása szerint a panaszaik megegyeztek a gyilkosgalóca-mérgezés tüneteivel.

Az ebéd egyik rejtélye, hogy sem a házigazdának, sem a gyerekeinek nem esett baja. Utóbbiak esetében biztosan tudni, hogy ők nem ettek a gombából, de kizárásos alapon ez történhetett a házigazdával is. A rendőrség szerint Patterson - akit már kihallgattak, majd vádemelés nélkül elengedtek - a gyanúsítottak között van, mivel ő főzte az ételt, de a nyomozás vezetője óva intett a további következtetésektől, mondván kiderülhet, hogy a megoldás "teljesen ártatlan". A rendőrök tudomása szerint a házigazda a válásuk ellenére jó viszonyban maradt az exférjével.

Erin Patterson a háza előtt táborozó riportereknek azt nyilatkozta, hogy "nem csinált semmit" és hogy szerette a vendégeit, akiknek a halála mélyen lesújtotta.

Update: További izgalmas elemek derültek ki a titokzatos családi ebédről, melyekről ebben a friss cikkben számolok be. Kiderült például, hogy az ebédre a házigazda exférje is hivatalos volt, de lemondta, illetve az is, hogy a házasságuk vége felé a férfi kis híján belehalt egy titokzatos eredetű, hirtelen rátörő gyomorproblémába.

(via Guardian)

Kiemelt videóink