Egyre hevesebbek az orosz támadások, evakuálják Kupjanszk környékének összes polgári lakosát

háború
2023 augusztus 10., 18:55

Minden polgári személyt evakuálnak 37 északkelet-ukrajnai településről, miután Oroszország egyre hevesebben támadja a régiót.

A kupjanszki hatóságok közölték, két város és 35 falu lakosait menekítik ki a térségből. A hatóságok „biztonságos régiókba” szállítják a lakosokat. „Ne hanyagolják el saját maguk és szeretteik biztonságát!” – kérték a hatóságok.

photo_camera Egy nő Kupjanszk egyik utcáján a háború kitörésének évfordulóján Fotó: ANDRES GUTIERREZ/Anadolu Agency via AFP

Oroszország állítása szerint területeket szerzett vissza a térségben, míg Ukrajna azt állítja, a támadásokat sikeresen visszaverték.

Nem ez az első eset, hogy Kupjanszk lakosainak el kell hagyniuk otthonaikat. Márciusban a gyerekek és a mozgáskorlátozottak kaptak utasítást az evakuációra az egyre erősödő orosz bombázások miatt.

Kupjanszk fontos közlekedési és logisztikai csomópont, gyakori célpontja az orosz támadásoknak. Korábban az orosz hadsereg elfoglalta, de az ukrán erők később visszaszerezték a város ellenőrzését. (BBC)