Nyolc-tíz év múlva épülhet meg az évtizedek óta várt harmadik szegedi híd

belföld
2023 augusztus 11., 17:31

Áprilisban írtunk az évtizedek óta tervezgetett harmadik szegedi hídról. A harmadik híd jelenleg a tervezési szakaszban tart, Nagy Sándor alpolgármesternek akkor még fogalma se volt, hogy mikor épülhet meg a híd. Az már akkor is látszott, hogy pénz aligha lesz rá. Ehhez képest már a konkrét tervekről egyeztetett a városvezetés a civilekkel, kicsit össze is vesztek.

Most egy fokkal közelebb jutottunk e kérdés megválaszolásához, de az új hídra vágyó szegediek ettől még nincsenek sokkal beljebb, Nagy Sándor szerint ugyanis leghamarabb nyolc-tíz év múlva épülhet meg a híd. Lázár János építési és közlekedési miniszter három hete, az újszegei vasúti közlekedés megszüntetésekor mondta, hogy a hídra nincs pénz.

A harmadik híd látványterve
photo_camera A harmadik híd látványterve Forrás: Nagy Sándor alpolgármester Facebook-oldala

A hidat, aminek helyén vasúti híd állt a 19 század közepétől a második világháborúig, sokan megígérték már a városnak, így Orbán Viktor miniszterelnök 2010-es megválasztásakor akkori ciklusára ígérte az építkezés megkezdését. Nem kezdték el, de ettől nem jött zavarba, a 2018-as országgyűlési választás előtt azt mondta: a harmadik hídnak 2022. augusztus 31-re kell elkészülnie.

Szeged azon kevés megyei jogú városok egyike, ahol ellenzéki vezetés van.

A beszélgetés a városi tv oldalán nézhető meg.