Bencsik András attól tart, hogy kötelező lesz a homoszexualitás a Szigeten

fesztivál
2023 augusztus 14., 10:33

A Hírt Tv Sajtóklub című műsorában előkerült, hogy a Sziget remlámvideóiban azonos nemű párok smárolnak. A képsorok a Békemenetet szervező Bencsik András fejében a következő gondolatsort indították el:

Úgy tudom, hogy az egyik célközönsége ennek a Sziget Fesztiválnak Nyugat-Európa. Hollandia meg egyéb országok ... tehát a homoszexualitás propagálása már gyakorlatilag kötelező rutinná válik az iskolákban példának okáért. Valószínűleg ez egy tudatos döntés volt, hogy azért kellett ezt a propagandát a reklámfilmbe betenni, hogy az ide jövő nyugat-európai fiatalok otthon érezzék magukat.[...] Egészen egszerűen azért, mert »látjátok, mi is azon a fejlett nyelven beszélünk, mint ti odahaza«. Egyébként szívfájdító, hogy ugye Tarlós István mint polgármester azt írta egy levelében, hogy amennyiben egy ilyen propagandasátrat fel akarnak állítani, őszintén sajnálja, de akkor nem engedélyezi a Szigetet. [..]Azért, mert azt mondja, hogy oké, rendben van, ő nem tilthatja meg, hogy homoszexuális érzelmű emberek odamenjenek, de azt igen, hogy fiatalkorú embereket ezzel befolyásoljanak.

Most már azóta ott tartunk, hogy a reklámfilmben ez van, és nem szeretnénk megérni, amikor a bejáratnál megkérdezik ugye te hajlandó vagy megcsókolni egy azonosnemű embert, mert ha nem, akkor sajnos ide nem jöhetsz be. Ezt azért jó lenne valahogy kivédeni.

Velkovics Vilmos, az SZFE tanára aztán megállapította, hogy iylen alapon akár drogokkal is lehetne reklámozni a Szigetet, hiszen az is elő-előfordul a fesztiválon. Néző László, a Magyar Nemzet főszerkesztője pedig arra jutott, hogy a film egyfajta fricska a magyar kormány családvédelmi politikájával szemben.

Egybként Bencsik András korábban ugyanebben a műsorban jó hírként ünnepelte, hogy Ugandában halálra lehet ítélni a melegeket. A kijelentés miatt a Médiatanács emberi méltósághoz való jog megsértése és kirekesztés gyanúja miatt indított eljárást a Hírtv ellen.