Lars von Trier barátnőt és múzsát keres

FILM
2023 augusztus 17., 14:05

A 67 éves dán filmrendező, Lars von Trier barátnőt és múzsát keres a 4600 követős Instagram-oldalán:

Von Trier ezt mondja az angol felirattal ellátott dán nyelvű videóban: „Nem tudom, ezúttal mibe rángatom bele magam. Mielőtt belekezdenék az önreklámba, hadd tisztázzak néhány dolgot. 67 éves vagyok. Parkinson-kórban, OCD-ben és jelenleg kontrollált alkoholizmusban szenvedek. Egyszóval, egy kis szerencsével még van bennem néhány tisztességes film. Mindezt egy régimódi hirdetésnek szánom, ahol én – anélkül hogy a közösségi médiáról bármi fogalmam lenne – barátnőt/múzsát keresek. És minden nyafogásom ellenére továbbra is ragaszkodom ahhoz, hogy egy jó napon, a megfelelő társaságban egészen elbűvölő partner tudok lenni. Köszönöm a végtelen türelmeteket.”

A Parkinson-kórral tavaly diagnosztizált Lars von Trier eddig kétszer volt házas: 1987 és 1995 között Cæcilia Holbek rendező, 1997 és 2015 között pedig Bente Frøge rendező volt a felesége. Több gyereke is teljesen elhidegült tőle.

A rendező legutóbbi műve a Birodalom című kultikus sorozatának befejező évada volt. A hatvanadik születésnapján hosszú cikkben árultunk el róla 30 érdekességet. (via Port)