A Pázmány díszdoktorává avatták II. Tavadrosz kopt pápát

vallás
2023 augusztus 21., 12:48

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem díszdoktorává avatták II. Tavadrosz kopt pápát. A díszoklevelet Kuminetz Géza, az egyetem rektora adta át a kopt ortodox egyház vezetőjének Budapesten.

Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora (b) átadja a díszdoktori oklevelet II. Tavadrosz kopt pápának az egyetem dísztermében 2023. augusztus 21-én.
photo_camera Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora (b) átadja a díszdoktori oklevelet II. Tavadrosz kopt pápának az egyetem dísztermében 2023. augusztus 21-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Semjén Zsolt egyházi kapcsolatokért is felelős miniszterelnök-helyettes az ünnepség után újságíróknak arról beszélt: a magyar-egyiptomi kapcsolatok kitűnőek, nemcsak gazdasági és politikai szempontból, hanem kulturális, szellemi és spirituális értelemben is. Ennek bizonyítéka II. Tavadrosz magyarországi látogatása.

A miniszterelnök-helyettes köszönetét és elismerését fejezte ki Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek a keresztények támogatásáért és azért a politikai stabilitásért, biztonságért és fejlődésért, aminek tanúi lehetünk Egyiptomban.

Semjén Zsolt egyházi kapcsolatokért is felelős miniszterelnök-helyettes (b) II. Tavadrosz kopt pápa (j) díszdoktorrá avatása után sajtónyilatkozatot tesz a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2023. augusztus 21-én.
photo_camera Semjén Zsolt egyházi kapcsolatokért is felelős miniszterelnök-helyettes (b) II. Tavadrosz kopt pápa (j) díszdoktorrá avatása után sajtónyilatkozatot tesz a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2023. augusztus 21-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

II. Tavadrosz a díszdoktori oklevelet megköszönve azt mondta, azzal a kopt egyház Egyiptomban és az egész világon folytatott szeretettel teli tevékenységét is elismeri az egyetem –írja az MTI.

Ehhez lazán kapcsolódik, hogy vasárnap Orbán Viktor nagy bulit rendezett a „politikai barátainak”, a buliról itt írtunk hosszabban.