Életfogytiglanra ítélték a brit nővért, aki hét csecsemőt gyilkolt meg

bűnügy
2023 augusztus 21., 12:30

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték Lucy Letbyt, aki hét csecsemőt ölt meg. Ő a harmadik életben lévő nő az Egyesült Királyságban, akire a legszigorúbb ítéletet szabták ki.

Az ítélethirdetésen a bíró azt mondta, a gyilkosságokat kegyetlenül, előre kiszámított módon követte el a nővér. Áldozatai a legkisebb, legsebezhetőbb csecsemők voltak, akiknek komoly fizikai szenvedést is okozott. A bíró szerint tettei a szadizmussal határosak.

Letby nem jelent meg az ítélethirdetésen.

Lucy Letby
photo_camera Lucy Letby Fotó: -/AFP

A nyugat-angliai Chester város kórházában dolgozó egykori ápoló 2015 júniusa és 2016 júniusa között végzett az áldozataival. Hét csecsemőt meggyilkolt, másik hetet pedig megpróbált megölni, két hasonló ügyet pedig nem sikerült rábizonyítani. Több babának levegőt fecskendezett a vénájába, másokat erőszakkal tejjel etetett, néhányat pedig inzulinnal gyilkolt meg.

Letby korábban azt állította, hogy tévesen vádolták meg, hogy elfedjék a kórház mulasztásait. Tagadta, hogy bántotta volna a gyerekeket, szerinte a halálukat a kórházban uralkodó rossz higiéniai és személyzeti problémák okozták.

(via The Guardian)