Laposa Bence már „jogilag is lépne”, amiért „olyan legendák terjednek, hogy Horvátország olcsóbb”, mint a Balaton, pedig „ez egész egyszerűen nem igaz”

belföld
2023 augusztus 22., 06:43

Laposa Bence szerint „hecckampány” áldozata lett a Balaton, emiatt pedig jogilag is lépniük kellene. A Balatoni Kör elnöke erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt, ahol úgy fogalmazott, voltak olyan időszakok júniusban, amikor jöhetett volna több vendég, de szerinte ebben nagy szerepet játszik az a rendkívül „méltánytalan hecckampány”, ami a Balatonnal, az ott dolgozókkal és ott vállalkozókkal, de legfőképp az oda érkező vendégekkel szemben „zajlik egy ideje a sajtóban”.

„Ez egész egyszerűen tűrhetetlen és elfogadhatatlan, és mindenképpen lépnünk és tennünk kell valamit” – mondta a Balaton környékén rendkívül befolyásos borász, aki szerint kifejezetten ellenséges a hozzáállása a magyar média bizonyos részének a Balatonhoz, ez pedig, úgy gondolja, olyan méreteket ölt, ami komoly gazdasági károkat okoz az ott dolgozó vállalkozásoknak, „ezáltal a nemzetgazdaságnak”.

„Lassan azt érzem, hogy jogilag is lépnünk kéne. Olyan legendák terjednek, hogy Horvátország olcsóbb, noha aki a legalapvetőbb matematikai műveletek tudatában van, és elmegy bárhová Horvátországban, beszorozza az árakat az aktuális árfolyammal, rájön, hogy ez egész egyszerűen nem igaz.” Ezek szerint Laposa a Mandiner szerzőjével sem ért egyet, aki, miután nyár elején eltöltött kilenc napot a Balatonnál, megírta, hogy megdöbbentően mást tapasztalt, mint amiről a NER-média mesél. Illetve ezek szerint úgy gondolja, hogy azok a Balatonnál nyaralók sem mondtak igazat, akik a 444 videójában fogalmaztak úgy, hogy inkább nem is számolják, mennyibe kerül egy nap Siófokon, mert depressziósak lesznek tőle.

link Forrás