Országjárással és két tüntetéssel indítja a tanévet az Egységes Diákfront

oktatás
2023 augusztus 22., 11:51

Országjárásra indul, valamint két tüntetést is szervez szeptember elejére az Egységes Diákfront (EDF). A tanévkezdéssel kapcsolatos terveikről a kultúrharc jelképévé vált, jelenleg az ő fekete-piros kockás mintájukat viselő ferencvárosi padnál beszéltek.

A 16 városban jelenlévő EDF célja, hogy az ország minél több pontján legyen szervezetük, ezért kezdenek országjárásba. Első fórumok szerdán Szegeden lesz, majd ellátogatnak Pécsre, Szombathelyre, Győrbe, Debrecenbe, Miskolcra, Veszprémbe és Budaörsre is.

Az EDF és a PDSZ közös bejelentése a Tompa utcai ferencvárosi padnál
photo_camera Az EDF és a PDSZ közös bejelentése a Tompa utcai ferencvárosi padnál Fotó: Molnár Kristóf/444

Két nagy tüntetéssel készülnek az őszre. Az EDF, a PDSZ és a Civil Bázis szeptember 1-jén Országos Tanévnyitót rendez a Kossuth téren. Az eseményt egy plenáris üléssel kezdik, ahol az oktatási reformokról lehet majd vitázni. A helyszínen tanszereket is gyűjtenek a rászoruló diákoknak.

Szeptember 15-én pedig demokrácia napi tüntetést szerveznek a Fridays for Future magyarországi szervezetével közösen. A demonstráció a Margit híd budai hídfőjétől indul, és a Kossuth téren ér majd véget.

Az Egységes Diákfront azt ígéri, szeptember 1-je után minden nap az utcán lesznek az aktivistáik. További működéséhez azonban segítségre szorul, ezért adománygyűjtő akcióba kezd a szervezet. A hozzájárulásokat az aHang oldalára várják.