Pálffy István: „Bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, mint a pedofiloké”

belföld
2023 augusztus 22., 05:36

„Én egy másik példát akartam hozni, és hozom is, hogy ugye van az, hogy bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké. És ugyanakkor ott vannak a gyermekeink” – mondta Márki-Zay Péternek Pálffy István, aki újabban a HírTV-n vezet műsort. Márki-Zay Péter itt azonnal visszakérdezett, hogy „bocsánat, milyen türelemmel kell lenni a pedofilok felé?”, ebből pedig az alábbi párbeszéd született:

Pálffy István: A pedofil betegség felé.

Márki-Zay Péter: Miért kell türelemmel kell lenni a pedofília felé?

P. I.: Azért, mert minden beteggel szemben türelmesnek kell...

MZP: Elnézést, egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal.

P. I.: Az is egy mentális betegség.

MZP: Nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal, és nem kell türelmesnek lenni a pedofíliával.

P. I.: Nem is azt mondom, hogy kizárólag türelmesnek kell lenni, hanem azt mondom, hogy nem lehet szembeállítani egy másik csoporttal. Tehát itt a gyerekek védelméről van szó.

MZP: Nem lehet kérdés, hogy a pedofilokkal szemben a gyermekeket kell megvédenünk, ezért is kell rendszerváltás. Számomra teljesen elfogadhatatlan az, hogy Peruból egy fideszes nagykövetet hazahoznak, hazamenekítenek a büntetés elől, majd itt szabadon rábocsátják a magyar gyermekekre, egy bűnöző pedofilt, négyszázezer forint pénzbírsággal.

P. I.: Ez megint egy másik, egy konkrét régi ügy. Itt az aktualitásoknál maradjunk, ha szabad kérni...

link Forrás

A fentieket a HírTV Napi Aktuális című műsorában az előzte meg, hogy Pálffy – aki egyébként volt KDNP-s képviselő, és aki most folyosói információk szerint hárommillió forintért tért vissza a képernyőre – Márki-Zayt pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt programjáról kérdezte, amiben Pálffy szerint az szerepel, hogy ki kell állni minden társadalmi csoport mellett. Márki-Zay itt kijavította a műsorvezetőt, hogy „minden üldözött társadalmi csoport” mellett, ezután kezdett Pálffy István a pedofilokról és a tömeggyilkosokról beszélni, majd miután nem járt sikerrel, inkább rátért a párt programjában szereplő „kultúraváltással” kapcsolatos kérdésekre.