Miért indítottak háborút az autósok ellen az atlétikai világbajnokság szervezői?

Budapest
2023 augusztus 24., 04:09

Nagyon úgy néz ki, hogy van valami, ami képes megtörni a kormánymédia, a Fidesz, a kormánypárti politikusok és Gulyás Gergely kommunikációját, miszerint Karácsony Gergely tervszerűen üldözi az autósokat, akik ellen bosszúhadjáratot vezet és háborút indított. A főpolgármester pedig azt akarja, hogy az emberek az autók helyett inkább használják a tömegközlekedést, biciklizzenek vagy rollerezzenek, esetleg sétáljanak, ahelyett, hogy a dugóban üljenek.

Ez a kampánytörő valami pedig nem más, mint a stadionépítés. Már a Puskás Arénát sem úgy húzták fel, hogy mind a 65 ezer néző autóval mehessen oda, sőt, 500 parkolóhely van csupán a stadionnál, a tervező szerint használni kell a tömegközlekedést.

És az atlétikai világbajnokság kezdete óta a szervezők sem győzik hangsúlyozni, hogy ne induljanak el autóval a nézők, mert a környéken parkolóhelyet találni gyakorlatilag lehetetlen, viszont vannak jó alternatívák.

Németh Balázs, a szervezéssel megbízott cég vezérigazgatója a kevés parkolóhelyről azt mondta, hogy „szándékosan nem aszfaltoztuk le a Duna-partot, mert a világbajnokság egy új szabadidőparkot ad Budapestnek, nem pedig egy hatalmas, lebetonozott placcot."

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.