Összeütközött két sportolókat szállító kocsi az atlétikai világbajnokságon, el kellett halasztani a futamot, amire indultak

sport
2023 augusztus 24., 18:32

A 200 méteres férfi elődöntőre szállított versenyzőket a bemelegítőpályáról a stadionba egy kiskocsi, amikor oldalról belerohant egy másik.

link Forrás

A kocsiban utazott a 100 méteres világbajnok, a 200 méter legnagyobb esélyese, Noah Lyles, ő megúszta, de egy önkéntes kiesett a kocsiból, az előfutamra készülő jamaicai Andrew Hudson pedig a szeméhez kapott. Azt mondta, hogy szerinte belement valami. Mindenesetre az első elődöntőt el kellett halasztani - erre vitte a sportolókat a kiskocsi.

A második és a harmadik futamot előre hozták, az elsőt a tervezettnél fél órával később indították, Hudson is ott volt a rajtgépben. Ötödik lett a futamban, ami után az M4-nek nyilatkozva - hunyorogva, a szemét dörzsölve - azt mondta, hogy megütötte a lábát is, üveg ment a szemébe, nem akart futni, de aztán végül rajthoz állt. A szervezőbizottság közleménye szerint tovább jutatták a holnapi döntőbe Hudsont.

Nagyjából ugyanekkor volt még egy másik különös eset, a jamaicai Carey McLeod ugrása és érkezése.

link Forrás

A világbajnokság kabalaállata pedig a frászt hozta a bahamai Anthonique Strachanra. A 200 méter második előfutama után Strachan arra várt, hogy véget érjen a harmadik futam, és eldőljön, bejutott-e a döntőbe. (Bejutott.)

link Forrás

A férfi távolugrásban az olimpiai és Európa-bajnok görög Miltiadisz Tentoglu az utolsó körben vette vissza a vezetést a jamaicai Wayne Pinnocktól egy 852 centis ugrással, és először lett világbajnok.

Női 100 gáton egyetlen századdal előzte meg (12.43) a jamaicai Danielle Williams a Puerto Ricó-i Jasmine Camacho-Quinnt, a harmadik Kendra Harrison is 12.44-et futott. Williams 2015-ben már nyert ezen a számon, de messze nem ő számított favoritnak, a döntőbe nem helyezéssel, hanem a legjobb harmadik idejével jutott csak be.

Férfi 400-on az utolsó métereken hajrázta le a jamaicai Antonio Watson a brit Matthew Hudson-Smith-t. Watson 44.22.vel nyert. A jamaicaiak pár perc alatt nyerték meg első aranyaikat a világbajnokságon.

A férfiakhoz hasonlóan a nőknél is kanadai győzelem született kalapácsvetésben, Camryn Rogers 77.22 méterrel nyert.

Női 400 gáton nagy fölénnyel lett világbajnok Femke Bol (51.70). A holland az első napon a vegyes váltó tagjaként a cél előtt pár méterrel elesett, most - saját magát - kárpótolta ezért.

Egy magyar volt érdekelt az esti programban, a 19 éves Kovács Ferenc Soma az 5 000 előfutamában 14.11.99-et futott, ezzel 21. lett.