A koccanás után 15 km/órára csökkentették a sebességhatárt az atlétikai vb területén

baleset
2023 augusztus 25., 07:02

Tovább szigorították a Nemzeti Atlétikai Központ területére vonatkozó közlekedési szabályokat, miután csütörtökön összeütközött két sportolókat szállító kocsi, ami miatt el kellett halasztani a futamot. Egy kiskocsi épp a 200 méteres férfi elődöntőre szállított versenyzőket a bemelegítőpályáról a stadionba, amikor oldalról belerohant egy másik.

link Forrás

A belaset után a koccanásban érintett jármű sofőrjét két nap pihenőre küldték, a közlekedési szabályokat pedig tovább szigorította a szervezőbizottság.

Az eddigi 19 km/órás sebességhatárt 15-re csökkentették, az útvonalakon pedig fizikai elválasztást építenek ki a sávok közé. A kereszteződésekben péntek hajnaltól forgalomirányítók segítenek.A baleset után egy sportolót az egészségügyi stáb megvizsgált, majd ő is részt vett a 200 méter elődöntőjének utolsó futamában. (Nem végzett továbbjutó helyen, de sérülésére való tekintettel utóbb mégis továbbjuttatták.) A másik járműben utazó egyik segítő horzsolásos sérülést szenvedett. A szervezőbizottság sajnálatát fejezte ki az eset miatt. (MTI)