Amíg nem mond le a szövetség elnöke, nem lép pályára a spanyol női fociválogatott

foci
2023 augusztus 25., 19:04

A világbajnokságot múlt vasárnap megnyerő spanyol fői futballválogatott nem hajlandó meccseket játszani addig, amíg nem történik változás a spanyol futballszövetség élén - így reagált a válogatott arra, hogy Luis Rubiales szövetségi elnök bejelentette, mégsem hajlandó lemondani.

Ahogy arról korábban írtunk, Rubiales elég minősíthetetlenül viselkedett a focivébé döntőjén Sydney-ben: már a díszpáholyban és a díjátadón is a tökeit fogdosta, majd az átadón megfogta Jenni Hermoso csatár arcát a két kezével és szájon csókolta. Rubiales előbb azt mondta, hogy az eset miatt lemond, majd megmakacsolta magát és kijelentette, hogy esze ágában sincs lemondani. Arról beszélt, hogy valamifajta hamis feminizmus jegyében szeretnék most őt tönkre tenni, és hogy a csók az Hermoso beleegyezésével történt.

link Forrás

Ezt a csatár határozottan visszautasítja. Pénteken Hermoso a csapat közös nyilatkozatához hozzátéve azt mondta, hogy a felvételeken is látszik, hogy a csók egyáltalán nem konszenzuális, azt pedig nem hajlandó elviselni, hogy megkérdőjelezzék a szavát, vagy hogy mások hazudjanak arról, ő mit mibe adta a beleegyezését és mibe nem. (Guardian)