Az év legmelegebb napja lehet vasárnap, rövidítették az atlétikai vb amatőr versenyének hosszát

sport
2023 augusztus 26., 07:24

Az előrejelzések alapján augusztus 27. vasárnap az év legmelegebb napja lehet Magyarországon, így a pénteken elrendelt hőségriasztás miatt és a résztvevők egészségének védelme érdekében a szervezők jelentősen lerövidítették az atlétikai vb amatőr versenyének eredetileg 10 kilométeres távját 6 kilométerre.

A rajt helyszíne és időpontja nem változott, a résztvevők az atlétikai világbajnokság hivatalos maratonútvonalának pesti szakaszán futnak majd, a fordító az Andrássy út végén, az Erzsébet téri szurkolói zóna előtt lesz.

A szervezők szerint még ez a körülbelül 6 kilométer is nagyon megterhelő lehet, így kérik, hogy csak azok induljanak el a versenyen, akiknek a szervezete hozzászokott a futáshoz meleg időben.

Minden futót tájékoztatnak a különleges körülményekről, a kockázatról és arról is, hogy mit tehetnek a hőterhelés veszélyeinek csökkentése érdekében. Vizet nemcsak a futóknak, hanem a közönségnek is osztanak.

A közlemény szerint a Budapest 10k Hősök futása futóverseny az atlétikai világbajnokság hivatalos férfi maraton versenye után, vasárnap 11 órakor kezdődik a Hősök terén.