Nem jutott döntőbe a korábban világbajnoki ezüstöt is nyerő Márton Anita

sport
2023 augusztus 26., 12:24

Az egyik legsikeresebb magyar atléta, Márton Anita a súlylökés selejtezőjében versenyzett szombat délelőtt. A 2016-os riói olimpián bronz-, a 2017-es londoni szabadtéri vb-n ezüstérmet nyerő, a 2018-as fedett pályás vb-n pedig Magyarország eddigi egyetlen világbajnoki címét megszerző Márton Anita nem jutott a döntőbe, 17,85 méteres eredménnyel a huszadik helyen végzett.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A magyar versenyzőt ugyanakkor hatalmas taps kísérte végig. Az M4 Sportnak azt mondta, hogy „szerettem volna 18 méter felett lökni, az edzéseken sikerült, itt most sajnos nem jött ki, de rettentő módon élveztem a versenyt, szuper volt ilyen közönség előtt versenyezni”.

A 34 éves versenyző ismét utalt arra, amire már a világbajnokság előtt is: visszavonul az idény végén.

„Van még két versenyem ebben a szezonban, utána lesz egy kis pihenő és utána tiszta fejjel hozom meg a döntést. Egy ideje már fontolgatom, hogy abbahagyom, hiszen már 23 éves pályafutás van a hátam mögött. Gyakorlatilag a mezőny legidősebb tagja voltam. Jót mosolyogtam ide jövet, mert raktak elém fényképeket a riói olimpia dobogójáról, és a dobogós versenytársaim már évek óta nincsenek a mezőnyben. Úgyhogy most már úgy érzem, számomra is eljött az idő, hogy egy picit másfelé tekintsek”.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

„Ezelőtt 20-25 évvel nem gondoltam volna, hogy ilyen magasságokba érhetek. Nagyon örülök, hogy egy viszonylag sérülésmentes karriert tudhatok magam mögött, és hogy ennyien támogattak és szurkoltak ezen az úton. Nagyon megható” – mondta.

Kiemelt videóink