Ha valami nem hiányzott a magyar embereknek augusztus utolsó vasárnapján, akkor az pont ez a 40 fokos meleg

időjárás
2023 augusztus 27., 06:23

Semmi lényegi változás nem lesz időjárásunkban vasárnap, csak annyi, hogy még melegebb lesz, sőt a melegrekord is veszélyben van – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Figyelmeztetést is kiadtak a hőség miatt, az ország fele piros, ez térképes verzióban így néz ki:

Szavakba foglalva: napos időre van kilátás, legfeljebb csak fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem várható. A déli szél nagy területen megélénkül, de a nyugati határnál és a Kisalföldön olykor erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 32 és 39 fok között alakul, északnyugaton az alacsonyabb, a Dél-Alföldön a magasabb értékekkel. Késő estére 23 és 30 fok közé „hűl le” a levegő.

Ha mindez még nem lenne elég, a felfrissülés lassabban jön a vártnál, az Időkép azt írja, a front hétfő délután éri el a nyugati tájakat, majd lelassul, és a hét közepén távozik kelet, északkelet felé. Vagyis keleten csak szerdára ér véget a kánikula.

„Frissítés”: Az MTI kishíre szerint a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat két déli vármegyére hétfőre is; Csongrád-Csanád és Békés vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.