Telener helyett One lett a Vodafone új neve

belföld
2023 szeptember 01., 10:25

Hiába javasoltak jobbnál jobb neveket a 444 olvasói a Vodafone állami/államközeli felvásárlását követően, a 4iG Nyrt. végül nem mert újítani. A vállalatcsoport Albániában és Montenegróban található mobilszolgáltatásaihoz hasonlóan mostantól a Vodafone is a One nevet fogja viselni - írja a HVG.

photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Csütörtökön derült ki, hogy a neve mellett a vállalatcsoport teljes menedzsmentje is átalakul szeptember 1-től - írja a HVG. A közlemény szerint a csoporthoz tartozó Vodafone Magyarország vezérigazgatója Bányai Tamás lesz, aki az Epic Malta mobilszolgáltató éléről idén áprilisban csatlakozott a társasághoz, az elmúlt hónapokban pedig a vállalat leválását készítette elő a Vodafone globális rendszereiről. Érkezésével a vállalat egy márkaváltáson is keresztül fog esni.

Ugyanakkor az eddigi vezérigazgató, Blénessy László sem távozik a cégtől, ő a jövőben a 4iG technológiáért felelős vezérigazgató-helyetteseként többek között az űr- és védelmi üzletág stratégiájának alakításáért és megvalósításáért fog felelni.

A 4iG Nyrt. leányvállalata az Antenna Hungária Zrt., a Magyar Állam képviseletében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., valamint a Vodafone Europe BV még januárban írták alá az adásvételi szerződést a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. 100%-os részvénycsomagjának megvásárlásáról. Az akkori új vezetésben Blénessy mellett helyet kapott Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke, aki egyben igazgatósági tag az Antenna Hungária Zrt.-ben, amiben szintén az állam a kisebbségi tulajdonos, többségi tulajdonos pedig a 4iG. Valamint bekerült a Vodafone igazgatóságába Guller Zoltán is, akit Rogán még 2022-ben nevezett ki az egységes, átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztosnak.