A bordásfal fölé is raktak Orbán-idézetet a csepeli gimnáziumban

oktatás
2023 szeptember 02., 17:29

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium tanulói nemcsak akkor meríthetnek erőt Orbán Viktor 7 törvényéből, ha a folyosón sétálnak, hanem akkor is, ha a tornateremben közelítenek a bordásfalhoz. A 22,5 milliárdos projekt kivitelezőjének, a Laterexnek a Magyar Építők oldalán megjelent galériájából derül ez ki, amit az RTL vett észre.

photo_camera Az MTI képén is látszik az Orbán-idézet, a bal szélen Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Hogy miért a 7 törvényt rakták ide is, az rejtély, mert Orbán Viktor egyik kedvenc témája a sport, bőven lett volna miből szemezgetni, így úgy tűnhet a gyerekek számára, mintha csak ennyi lenne a miniszterelnök szellemi teljesítménye.

A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla.
photo_camera A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla. Forrás: Dömötör Csaba/Facebook

Saját javaslatainkat a megfelelő idézetekről itt gyűjtöttük össze, tornatermenként.

A gimnázium igazgatója, Bese Benő azt mondta a Szeretlekmagyarorszag.hu-nak , hogy nem tudja, hogyan kerültek az Orbán-idézetek az iskola falára. „Aggályos egy ilyen tartalmú tábla, és várjuk az állásfoglalását a Belügyminisztériumnak.” A táblára egyébként ugyanaz a grafika került, amit Orbán Viktor a képviselőinek küldött ki a Fidesz 33. születésnapja alkalmából. Így kapta meg Németh Szilárd is, akinek a neve szintén feljegyzésre került az iskola falán.

photo_camera Az ihlető pillanat: egy szép emlék Orbán Viktortól Németh Szilárdnak Fotó: Németh Szilárd/Facebook

A Belügyminisztérium az RTL-nek azt mondta, nem a kormány, a Belügyminisztérium, a köznevelési államtitkárság vagy a Klebelsberg Központ dönt a köznevelési intézmények belső tereinek dekorációjáról. Ugyanakkor oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos vizsgálatot indított az ügyben.