Gyerekmentes részleggel indít repülőjáratot egy török légitársaság

külföld
2023 szeptember 02., 13:33

Egy török légitársaság néhány járatán novembertől már gyerekmentes osztályon is lehet utazni - írja a Daily Mail alapján a hvg.hu. A feláras szolgáltatás bevezetésével a Corendon lesz az első európai légitársaság, ahol ezt meg lehet tenni - Ázsiában az AirAsia és Scoot is ajánl hasonló szolgáltatást.

photo_camera Fotó: MAKSIM BLINOV/Sputnik via AFP

A csak felnőtteknek fenntartott terület a Corendon A350-es járatain lesz elérhető Curacao felé, ahová se csecsemők, se gyerekek nem mehetnek majd be. Ezek a területek ugyanis különböző kordonokkal és függönyökkel lesznek elválasztva az utastér többi részétől. Az ülések pedig körülbelül 38 fontnál, azaz 17 ezer forintnál kezdődő áron lesznek elérhetőek.

A légitársaság szerint, a csak felnőtt zónák bevezetésével „védett környezetet teremtenek” az utasok számára, amivel szeretnének hozzájárulni a

„nyugodt és pihentető repüléshez”.

Ugyanakkor hozzátették, hogy a november 3-tól elérhető szolgáltatásukkal a gyerekes szülők számára is szeretnének kedvezni. Így ugyanis „nem kell annyira aggódniuk az utastársak esetleges reakciói miatt, ha a gyermekük kicsit mozgékonyabb típus vagy gyakran sír”. Atilay Uslu, a Corendon alapítója emellett hozzátette, hogy mindez azért van, mert szeretnének „mindig megfelelni a különböző ügyfeleink, különböző igényeinek”.