Igazi élő kutyák fognak fellépni, vagyis ugatni Fischer Ádámmal és a Dán Kamarazenekarral, amikor előadják Mozart apjának vadászos szimfóniáját

MŰVÉSZET
2023 szeptember 09., 13:50

Fischer Ádám, a legendás karmester rengeteg nagy sztárral lépett fel életében, a következő három ilyen sztár viszont büdös lesz, nyáladzik és szerteszét hullajtja a szőrét, Fischer mégis boldog lesz ettől.

A három fellépő ugyanis Cookie, Sophus és Sica lesz, mind a hárman kutya származásúak. A Fischer vezette Dán Kamarazenekar ugyanis Leopold Mozart - az ismert marcipángolyó névadójának apja - Vadásszimfóniáját fogják előadni egy közelgő Haydn-fesziválon. Fischer régi vágya volt, hogy a darabot - amelyikbe bele van írva az ugatás és a vadászat első lövéseinek zaja is - egyszer valódi, a színpadon a megfelelő pillanatban ugatni kezdő kutyákkal, ne pedig a megszokott módon, vagyis hangfelvételt felhasználva adják elő.

Fischerék a saját közönségük körében hirdettek meghallgatást jól ugató kutyáknak, a kasztingfolyamat után három tehetséget választottak ki, akiket megtanítottak jeladásra ugatni, persze rengeteg jutalomfalat segítségével.

photo_camera Cookie, a nőstény spanyol vízikutya az egyik sztárfellépő.

Íme egy videó az elképzelhető legszórakoztatóbb próbafolyamatról:

link Forrás

Ha pedig nem ismernéd, alant meghallgathatod magát a darabot, ami igen vidám, így szombati másnapossághoz vagy bulielőkészületekhez kiváló háttérzene!

link Forrás