Dmitrij Medvegyev szerint Oroszországnak fel kellene függesztenie a diplomáciai kapcsolatokat az Európai Unióval

külföld
2023 szeptember 11., 13:27

„A legjobb lenne egyszerűen csak ideiglenesen felfüggeszteni a diplomáciai kapcsolatokat az EU-val, és visszavonni a diplomáciai személyzetet hazánkba. Akkor a hiú brüsszeli hülyék kollektívan és vastagon teleraknák a nadrágjukat (és persze a szoknyájukat)" - írta Dmitrij Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese szerint ez a lépés elgondolkoztatná az európai politikusokat, mert a nagykövetségeket csak bizonyos konkrét események előtt szokták evakuálni.

Dmitrij Medvegyev a Kreml vöröstéglás fala előtt 2022. május 9.én, a Szovjetunió a náci Németország felett aratott győzelmének emléknapján.
photo_camera Dmitrij Medvegyev a Kreml vöröstéglás fala előtt 2022. május 9.én, a Szovjetunió a náci Németország felett aratott győzelmének emléknapján. Fotó: Jekatyerina Stukina/Sputnik via AFP

Az Európai Bizottság a múlt héten döntött úgy, hogy az uniós országokba nem szabad orosz rendszámú személyautóval beutazni, és bizonyos személyes tárgyakat, például laptopot, okostelefont, ékszert, bőrt vagy szőrmét sem bevinni.

Medvegyev szerint a döntést nem azért hozták, hogy megbüntessék a „Kremlben uralkodó bűnöző és agresszív rezsimet", hanem azért, hogy minden orosz állampolgár „arcába beleköpjenek".

(via MTI)