Paul Pogba a visszavonulást is fontolgatta, miután megzsarolta egy szervezett bűnözői csoport

sport
2023 szeptember 11., 16:17

„Azon gondolkoztam, hogy nem akarok többet gazdag lenni, nem akarok többet focizni. Egyszerűen csak rendes emberekkel szeretnék lenni, akik azért szeretnek, aki vagyok, és nem a pénzemért vagy a hírnevemért" - mondta az Al Jazeeranak adott interjújában Paul Pogba.

A világbajnok francia futballista arról az időszakról mesélt az újságnak, amikor egy szervezett bűnözői csoport állítólag 13 millió euró értékben megzsarolta. Pogba 2022 júliusában tett feljelentést az ügyben.

A csoportnak tagja volt a futballista bátyja, Mathias is, aki szintén profi labdarúgó, guineai válogatott volt. Egyszer még a Ferencvárosnál is járt próbajátékon. Őt rövid időre le is tartóztatták, később azonban bűnügyi felügyelet alá helyezték, így elhagyhatta a börtönt. Mathias azóta is tagadja az ellene felhozott vádakat.

Paul Pogba (baloldalon) és bátyja, Mathias
photo_camera Paul Pogba (baloldalon) és bátyja, Mathias Fotó: firo/Sebastian El-Saqqa/Picture-Alliance/AFP

Testvére szerepével kapcsolatban azt mondta Pogba, a pénz megváltoztatja az embereket. Szétszakíthat családokat és háborúkat indíthat el.

Friss hír Pogbával kapcsolatban, hogy megbukott egy augusztus 20-ai doppingvizsgálaton. Az Udinese elleni bajnokin ugyan nem lépett pályára, a tesztoszteronszintje azonban meghaladta az engedélyezettet. Doppingvétsége akkor lesz hivatalos, ha a második teszt is megerősíti az eredményt.