Kunhalmi nem számít arra, hogy Őrsi Gergely elhagyná a pártot

POLITIKA
2023 szeptember 12., 04:39

Kunhalmi Ágnes nem számít arra, hogy Őrsi Gergely kilép az MSZP-ből. A II. kerület polgármestere lapunknak adott interjújában beszélt róla, hogy "nincs nap, hogy ne gondolkodna el" a pártból való kilépésen. Kunhalmi, az MSZP társelnöke viszont a Telexnek azt mondta, hogy szerinte Örsi nem fogja elhagyni a pártot.

Kunhalmi Ágnes a kormánypárt szellemi hátországát adó MCC júliusi esztergomi fesztiválján.
photo_camera Kunhalmi Ágnes a kormánypárt szellemi hátországát adó MCC júliusi esztergomi fesztiválján. Fotó: Kristóf Balázs/444

„Gergőnek nem az MSZP és a civilség között van a vívódása, hanem a politika és a civilség között. Én mondtam neki is, hogy »téged annak ellenére fogadtak el a budai liberálisok, zöldek és civil szavazók, hogy szocialista vagy«” - mondta.

Őrsi interjúnkban arról is beszélt, hogy a helyi politikában nem kéne jelentőségük legyen a pártszíneknek. Kunhalmi szerint viszont amíg a kormány minden eszközzel csorbítja az önkormányzatok forrásait és jogköreit, addig a nagypolitika megkerülhetetlen. Ráadásul szerinte ha egy polgármester „összefogja az őt támogatókat, akkor nem büntetik a választók azért, mert MSZP-s, DK-s vagy momentumos”.