Szoftverfrissítést küld az Apple az iPhone 12-re Franciaországban a magas sugárzási szint miatt

TECH
2023 szeptember 15., 11:19

Az Apple frissíteni fogja a Franciaországban eladott iPhone 12-esek szoftverét, jelentette be az ország digitális minisztere, miután szerdán leállították a típus értékesítését a magas sugárzási szint miatt.

A rádiófrekvenciákat szabályozó francia felügyelő szervezet (ANFR) megállapította, hogy az iPhone 12 fajlagos abszorpciós rátája (SAR) meghaladja a törvényileg megengedett értéket. Jean-Noel Barrot digitális miniszter két nappal ezelőtt még azzal fenyegetőzött, hogy ha az Apple nem orvosolja a problémát két héten belül, akkor kész visszahívni az összes eladott iPhone 12-t az országban.

Az Apple először tagadta, hogy magas lenne a készülékek sugárzása, végül mégis kötélnek álltak, de csak a Franciaországban eladott készülékekre fog érkezni a frissítés, mivel az ottani törvények szerint számít magasnak a sugárzás. Azt is hozzátették, hogy a sugárzási szint nem jelent veszélyt.

Barrot kilátásba helyezte, hogy a frissítés után is ellenőrizni fogják a sugárzási szintet, és csak azután kezdik el újra értékesíteni az iPhone 12-ket, hogy megfelelő értéket mutatnak. (BBC)