A HírTv-től kirúgott Pálffy István még mindig tagja a Magyar Nemzeti Médiaszövetség etikai bizottságának

Média
2023 szeptember 18., 08:01

Pálffy Istvánt augusztus végén rúgták ki, miután a HírTv-n indult új műsorának első adásában azt mondta, „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, mint a pedofiloké”. A Media1 azt írja, Pálffy továbbra is tisztségviselője a polgári értékeket hirdető jobboldali médiaszervezetnek, vagyis a Magyar Nemzeti Médiaszövetségnek (MNMSZ), legalábbis oldalukon továbbra is ott a neve az Etikai Bizottság tagjai között.

A 2018-ban a kormánypárti sajtó egyes vezetőinek kezdeményezésére megalakult MNMSZ honlapja szerint küldetésük „a polgári értékrend és a nemzeti érdek iránt elkötelezett médiaszakemberek szakmán belüli közösségi tevékenységének és érdekképviseletének megszervezése”.

Az etikai bizottságban Pálffyn túl tag még Cserháti Ágnes, műsorvezető, az MTVA volt szóvivője és Kakuk L. Tamás, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője. Az MNMSZ alapszabálya szerint az ő feladatuk annak ellenőrzése, hogy a tagok a médiatevékenységük során kifejtett magatartásukkal betartják-e a szervezet Etikai Kódexének rendelkezéseit és ennek elmulasztása esetén etikai eljárást folytatnak le az adott taggal szemben.