„Kilencre vagy fél tízre érek be? Pont leszarom” - elindult a vonatpótlás az 1-es fővonalon

közlekedés
2023 szeptember 18., 12:02

Sok mindenre számít hétfő reggel háromnegyed hétkor egy bicskei lakos, de arra valószínűleg nem, hogy a családi háza előtti szűk utcában egy 12 méter hosszú autóbusz saroktolatással próbál megfordulni.

Bicske kertvárosias részén vagyunk, a vonatpótló buszunk sofőrje pedig éppen a vasútállomást keresi. Pár perccel korábban egy egyirányú utcán hajtott keresztül, menetiránnyal szemben. Nagy eséllyel először jár a környéken.

A vasútállomásra végül nem kell bemenni, kiderül ugyanis, hogy a megálló 400 méterrel kijjebb, a bejárati útnál van. Viszont az út másik oldalán, úgyhogy a sofőrnek megint meg kell fordulnia. A szűk körforgalomban tesz erre próbálkozást, másodikra össze is jön neki, leszállhatunk. Húsz perc késéssel érkezünk meg Bicskére, ebből tízet a vonatunk gyűjtött be már Kelenföld előtt, tízet a buszsofőrünk tett hozzá.

Hét óra múlt pár perccel. Az út másik oldalán kisebb tömeg várakozik, főleg Budapest felé ingázó diákokat látni, de munkába is igyekeznek páran. Befut egy S12-es vonatpótló tíz perc késéssel, de tele van, így csak hárman férnek fel rá.

Megérkezett az S12-es pótlóbusz Bicskére, de csak 3 ember fért fel rá
photo_camera Megérkezett az S12-es pótlóbusz Bicskére, de csak 3 ember fért fel rá Fotó: Molnár Kristóf/444

„Zuglóban, az Örsön túl van a sulim. Még jó, hogy az első két órában helyettesítő tanár lesz” - mondja az egyik fiú az ismerősének, miközben várja a következő buszt.

Szerencséje van, mert az X12-es vonatpótló időben érkezik. Ez a gyorsított verzió, óránként egy jön belőle, Tatabánya és Budaörs között csak Bicskén áll meg. Nincsenek is rajta olyan sokan, úgyhogy minden fővárosba tartó fel is fér rá. A többiek várnak velem tovább a 7:24-esre.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.