A 10 legviccesebb dolog Mészáros Lőrinc frissen megnyílt, közpénzből összerakott felcsúti éttermében

ÉLET
2023 szeptember 19., 14:36
  • Nincs marhahús.
  • Kirántják a cigánypecsenyét.
  • Adnak Heinekent.

Megnyílt Mészáros Lőrinc legújabb vendéglátóipari egysége, a felcsúti Tó étterem, ami a híres felcsúti kisvasút 3 megállója közül a középső mellett található. Mielőtt elmerülünk az étlap elemzésében, érdemes felidézni, hogy az uniós és a magyar polgárok hogyan hozták össze ezt az újabb vagyontárgyat Mészáros Lőrincnek.

A sztori egy ártatlannak tűnő, aránylag kis összegű uniós pályázattal indult: a falu 237 millió forintot nyert el a rajta átfolyó patak vízszintjének ingadozását kordában tartó, már létező árvízcsúcscsökkentő tározó rendezésére. Mészárosék azonnal meglátták a lehetőséget a sztoriban. Először a felcsúti önkormányzat lendült akcióba, amennyiben kértek és azonnal kaptak is 1,5 milliárd forintot a Magyar Turisztikai Ügynökségtől arra, hogy a tározóból csónakázótavat alakítsanak ki, benne egy mesterséges szigettel, híddal, illetve a parton egy étteremmel, parkolóval és kosárpályával. A fejlesztésre az állami szerv közbeszerzést írt ki, amit hogy, hogy nem, Mészáros családi cége, az a Fejér B.Á.L. nyert el egyetlen jelentkezőként, 1,1 milliárdos ajánlattal.

photo_camera A tó és az étterem Fotó: Németh Dániel/444

Miután elkészült komplexum, a kört a helyi önkormányzat zárta be: pályázatot írtak ki az étterem, a sportpálya, illetve az egész csónakázótó üzemeltetésére, amit egyetlen jelentkezőként Mészáros Lőrinc másik cége, a Mészáros Gasztro Kft nyert el.

Fontos apróság, hogy Mészáros Kft.-je nem egyszerűen egy adófizetői pénzből épült éttermet kapott meg - úgy, hogy magából az építésből Mészáros másik cége már milliárd forint feletti összeget kasszírozott. Az RTL kinyomozta ugyanis, hogy adófizetői pénzből még fel is szerelték az éttermet:

"A Tó Étterem azonban nemcsak falakat és impozáns környezetet kap közpénzből, hanem egyebek mellett áruátvevő mérleget, raktári kézikocsit, fém öltözőszekrényeket, automata kávéőrlőt, hűtőket, szekrényeket, tűzhelyeket, húsdarálót, pizzaelőkészítő asztalt, fedeles hulladék- és moslékgyűjtőt és moslékoló asztalt is. Az üzemeltető így konyhai berendezéssel együtt kapja meg az éttermet."

De lássuk, mit kínál az egyébként nem drága Tó étterem és maga a tó a rendszerváltás nyerteseinek! Íme a Top 10:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.