Buzizva fenyegette koporsóban távozással Pressmant egy tápiószecsői férfi, eljárás indult ellene

belföld
szeptember 20., 05:28

A nyáron rövid időre őrizetbe vettek egy tápiószecsői férfit, aki a Twitteren fenyegette meg az Egyesült Államok budapesti nagykövetét. Az akcióról eddig semmit sem hozott nyilvánosságra az ügyészség – írja a 24.hu. Az 53 éves tápiószecsői férfi „internetes üzenetben fenyegette meg David Pressmant”: a követség Twitterének üzenőfalán többek között azt írta, amit a címben is idéztünk: „Mondj le, te buzi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról”.

A lap információit megerősítette az ügyészség: a lap kérdésére közölték, hogy kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt folytatnak nyomozást. Az ügyészség szerint az amerikai diplomata nyíltan vállalt szexuális irányultsága miatt fenyegetőzött a férfi, akit július közepén néhány napra le is tartóztattak.

Az ügyről a fenyegetőző tájékoztatta a lapot, hozzátéve: bár nem beszél angolul, valójában az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik, és csak azért posztolt, hogy tesztelje a magyar hatóságokat. „A valódi célja az volt, hogy igazolja, a hatóságok megfigyelik az amerikai nagykövetség kommunikációját” – állította a lapnak.