Magyar Nemzet: Orbán Viktor szerint a Soros-birodalom Góliátként indít támadást a sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen

POLITIKA
2023 szeptember 21., 04:51

A kormányközeli, így kormányügyekben naprakész Magyar Nemzet már meg is írta, miről beszélhetett Orbán Viktor miniszterelnök a a Fidesz–KDNP szokásos zárt körű kihelyezett frakcióülésén Esztergomban.

photo_camera Orbán Viktor a kihelyezett frakcióülésen
Fotó: Németh Dániel/444

Információik szerint Orbán a következő év tétjeként azt nevezte meg, hogy

„Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek.” A miniszterelnök szerint az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását - írta a lap.

photo_camera Rogán Antal propagandaminiszter érkezik az idénynyitó eligazításra
Fotó: Németh Dániel/444

A szokásos jövőértékelő beszédében, melyet Orbán hagyományosan kezdésként tart meg a zárt frakcióülésen, úgy fogalmazott:

„az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen.”Példaként egyébként Amerikát(!) említette, ahol tétje van ennek a küzdelemnek, Trumpot pedig egyenesen börtönbe akarják küldeni, „nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát.

photo_camera Bayer Zsolt talán parkolót keres
Fotó: Németh Dániel/444

Hazánk helyzetét értékelve a miniszterelnök úgy fogalmazott: „a globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt”, ráadásul „Európában ma Magyarország a legszabadabb ország”.

Szabadságunk zálogaként a miniszterelnök kiemelte:

„Van kerítés a határon, nincs bevándorlás, van helyette családpolitika. Nincs genderideológia az iskolákban, nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, nem akarunk belekeveredni a háborúba. ”Felsorolta Magyarország ellenfeleit is, akik a következők:

  • a Soros-birodalom,
  • a brüsszeli bürokrácia
  • és a szövetségeseik.

Orbán Viktor azt is listázta, hány ponton sértik Magyarország ellenfelei szuverenitásunkat. Többek közt hangsúlyozta:

„Politikai szuverenitásunkat akarják elvenni akkor, amikor nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat, miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának, ráadásul vita nélkül vennék fel Ukrajnát az unióba, holott semmilyen, más tagállamokkal szemben támasztott követelménynek nem felel meg.”

photo_camera Rákay Philip infuencer és producer komoran tekint az idei év kihívásaira
Fotó: Németh Dániel/444

Felsorolása végén pedig közölte: ellenfeleink a külföldről küldött pénzekkel gátlástalanul befolyásolják a magyar közéletet. „Itt persze nem számít a pénz, a diákoknak és pedagógusoknak, kórházaknak járó forrásokat nem adják oda, de a dollárbaloldalt, dollármédiát és «dollárcivileket» kifizetik.

A kesztyűt fel kell venni minden egyes témában, nem szabad engedni Magyarország döntési szabadságából - üzente meg a miniszterelnök.

Zárásként Orbán Viktor is ráfordult a következő évben esedékes önkormányzati- és EP-választás kampányára.

„A 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje egy és ugyanaz: Magyarország szuverenitásának megőrzése” - fogalmazott.A kihelyezett frakcióülésre érkező politikusokról és az orbánista médiabirodalom fontos figuráiról kollégánk, Németh Dániel készített fotósorozatot.

via Magyar Nemzet