Előkerült néhány videó a kilencvenes évekből, melyeken a susogós melegítős Putyin úgy viselkedik, mint egy átlagember

külföld
2023 szeptember 24., 13:06

Trikóban, kék Adidas melegítőszettben, ápolatlan séróval látható néhány, a 90-es évekből előkerült kézikamerás felvételen Vlagyimir Putyin, jelenlegi orosz elnök. A pingpong meccs után, és az ünnepi vacsora közben sem azt a megszokott, macsó Putyint látni, akit az utóbbi években megismerhettünk.

photo_camera Fotó: yle.fi

A videókat a Yle finn lap publikálta, itt lehet őket megnézni. A lap forrásai szerint a felvételek Finnországban készültek május elseje környékén, az 1990-es évek elején, mikor a 40 körüli Putyin jelentős politikai szerepbe került Szentpéterváron. Nem véletlen tehát, hogy Putyin oldalán Anatolij Szobcsak, Szentpétervár akkori polgármestere játszik Szobcsak testőrei ellen. Putyin a rendszerváltás után a Leningrádról Szentpétervárra átkeresztelt város külügyi kapcsolataiért felelős bizottság vezetőjeként vált Szobcsak jobbkezévé.

photo_camera Forrás: yle.fi

A felvételek az oroszokkal üzletelő Thomesto cég vállalati vendéglátóhelyén készültek Torsö szigetén, Helsinkitől mintegy 100 kilométerre. A politikusok családjukkal közösen utaztak Finnországba, feltehetőleg kikapcsolódni. Az ex-KGB ügynök Putyin le se tudná tagadni a múltját, hiszen, amint észreveszi, hogy videózzák, zavarba esik, elkomorodik, elfordul és láthatóan igyekszik minél kevesebbet mutatkozni. (Guardian)