Így nézett ki az étteremmel, medencével és kocsmával rendelkező börtön, amelyet 11 ezer katona foglalt vissza a raboktól

külföld
2023 szeptember 24., 13:55

Néhány napja a venezuelai kormány 11 ezer katona bevetésével visszafoglalta az ország északi részén található Tocoron börtönt, mely évekig a Tren de Aragua banda ellenőrzése alatt állt.

photo_camera Éttermek a börtönben Fotó: YURI CORTEZ/AFP

A kormány meghívta a sajtót, hogy bemutathassák, hogy nézett ki a börtön, mely a banda és családtagjaik lakóhelyéül, bűncselekményeik központjául szolgált. Rendelkezett például medencével, kosárlabdapályával, éttermekkel és kocsmával is.

photo_camera Bulinegyed Fotó: YURI CORTEZ/AFP

Remigio Ceballos venezuelai belügyminiszter szerint a művelet „teljes sikerrel zárult”. A szombati médiabejárás során Ceballos bejelentette, hogy a Tren de Aragua banda 80 magas rangú tagját vették őrizetbe a biztonsági erők a börtön átvételével.

photo_camera Fotó: YURI CORTEZ/AFP

Ceballos cáfolta azokat a médiaértesüléseket, miszerint a kormány a művelet előtt tárgyalt volna a bandavezérekkel. „Teljesen felszámoltuk az úgynevezett 'Tren de Aragua' vezető csoportját. Eltűntek” - idézte a minisztert a CNN.

photo_camera Medence is volt Fotó: YURI CORTEZ/AFP

Bár Venezuelában nem ritka, hogy bandák működtetnek börtönöket, a Tocoron büntetés-végrehajtási intézet különösen hírhedt volt az országban. Az elmúlt években a kormány gyengeségének szimbólumává vált.