Karácsony: Azt fogom legyőzni, akit Orbán rám küld

POLITIKA
2023 szeptember 25., 11:24

„A Fidesznek semmi mondanivalója Budapest jövőjéről, kizárólag lejárató kampányokkal, propaganda hadjárattal készül a jövő évi választásra, nem meggyőzni, hanem becsapni akarja a budapestieket” – írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon a 444 hétfői cikkére reagálva.

A Fidesznek egyelőre nincs főpolgármester-jelöltje, és lehet, hogy csak jövőre lesz. A párt megkeresett embereket, egyfajta casting indult el. A 444 értesülései szerint legalább kilenc civil, illetve politikus népszerűségét mérték fel Budapesten, és vetették össze Karácsony Gergely számadataival. A kutatások szerint azonban a kormánypártnak nincs olyan támogatottsága a városban, ami alapján esélye lenne egy az egyben legyőzni a jelenlegi főpolgármestert.

Karácsony a posztban azt is írja, hogy sokfelől kapott már fenyegető jelzéseket, hogy a Fidesz a kampányban nem fog válogatni az eszközökben. Szerinte próbálkoznak már egy ideje, de eddig magukat lőtték lábon. „A full kamu Városháza-ügy, a piros lámpánál videózott „dugók”, a leleplezett állami gaz, az orosz álprofilokkal terjesztett Budapest-ellenes propaganda, a modern város jövőjével szemben a 80-as évek megoldásaihoz való naftalinszagú ragaszkodás, vagy legutóbb Kubatov pártigazgató, egyben kezdő várospolitikus nagyívű éleslátása, amikor rácsodálkozott, hogy a szirénázó mentőautó a piros lámpánál a másik sávban előzi az autókat, nyilván az én hibámból, mi másért” - sorolta a példákat.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A főpolgármester-jelölti castingról a főpolgármester azt írta, egy ismerősét is keresték a közvélemény-kutatók, az alábbi kérdéssel:

  • Ön szerint ki hibáztatható a rosszul parkoló autók miatt? A rosszul parkoló autók vagy Karácsony?

„Újra mondom: azt fogom legyőzni, akit Orbán rám küld” - írta, hozzátéve, hogy nem a leendő polgármester személyével van baja, hanem a rendszerrel. „Azzal a Budapest-ellenes rendszerrel, ami tagadja, pusztítja mindazt, ami Budapest számára érték: a szabadságot, a szolidaritást, a demokráciát, a sokszínűséget, a zöld elkötelezettséget. A jövőt. Megvédjük az értékeinket, megvédjük Budapestet”.