Orbán nemrég hahotázott rajta, most pont ugyanazt csinálja a Fidesz

POLITIKA
2023 szeptember 25., 04:08
  • Nincs főpolgármester-jelöltje a Fidesznek, és lehet, hogy csak jövőre lesz.
  • A tisztség nem hatalomtechnikai szempontból lenne fontos a kormánynak – Orbán Viktor számára Karácsony Gergelyt legyőzni inkább presztízskérdés.
  • A kampánystáb őszi feladata: amortizálni a főpolgármestert, és olyan helyzetet teremteni, amiben Karácsonynak saját oldalán is kihívói lehetnek.
  • A 2019-es önkormányzati választási eredmény megismétlését már sikerként könyvelnék el a kormánypártban.
  • Szuverenista identitáspolitika és negatív kampány: hangos őszre készül a Fidesz.

„Megkeresünk embereket, elindul egy beszélgetés, egyfajta casting. A jelöltnek kell egy profilja legyen, nem mindegy, hogy milyen karakter, mit üzen, mit sugall Karácsonnyal szemben”

– szó szerint így fogalmazott Orbán Viktor egyik közvetlen munkatársa, magas rangú fideszes politikai beosztott egy múlt keddi háttérbeszélgetésen, amikor az önkormányzati választás került szóba.

Ez itt pedig a miniszterelnök előadásának egy részlete, ami alig egy hónappal ezelőtt hangzott el a Fidesz ifjúsági kádertalálkozóján, az idei tihanyi Tranzit-fesztiválon. Orbán az előadás ezen pontján épp arról beszél, milyen nevetséges is volt 2009-ben, amikor az ellenzék castingolva próbált magának új miniszterelnököt találni Gyurcsány Ferenc lemondása után:

link Forrás

2024. június 9-én egyszerre rendeznek önkormányzati és EP-választásokat Magyarországon. A Fidesz okkal alakította e szerint a politikai naptárat: az egyidejű választás ugyanis könnyen új törésvonalakat húzhat az ellenzéken belül azzal, hogy az európai porondon egymással versengő pártok az önkormányzati választáson együttműködésre vannak ítélve.

A Fidesz számára szimbolikus szempontból a legfontosabb a főpolgármester személye, ezt jelzi, hogy Rogán Antal kommunikációs hivatalában már nyár eleje óta elemzik a lehetséges kihívók népszerűségét.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.