Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető Varga Mihályról: „Ne haragudjanak rá, ezért kapja a fizetését”

POLITIKA
2023 szeptember 21., 13:07

Kétnapos kihelyezett frakcióülést tartott Esztergomban a kormánypárt, Hernádi Zsolt Mol-vezér közpénzzel feltuningolt luxusszállodájában. A Fidesz évadnyitó frakcióülésén évek óta már nemcsak a megválasztott képviselők és a kormány tagjai, hanem az orbánista médiabirodalom fontos figurái is részt vesznek. Németh Dániel fotóriportja a helyszínről.

Csütörtökön Kocsis Máté, a Fidesz újra megválasztott frakcióvezetője és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatón ismertette, miről lehetett szó Esztergomban.

link Forrás

Kocsis azzal kezdte, hogy a frakcióülésen megnézték a Svédországban bemutatott Az EU és a demokrácia című oktatóvideót – ami a NER olyan, kevésbé elegáns húzásaival szemlélteti a magyar demokrácia hanyatlását, mint a Népszabadság bezárása vagy a CEU elkergetése. Szijjártó Péter külügyminiszter most erre hivatkozva késlelteti a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását, pedig David Pressman amerikai nagykövet egy múlt heti háttérbeszélgetésen utalt rá, hogy a magyar kormány „nagyon jól tudja”, az milyen előnyökkel járna a szövetségnek. Kocsis szerint ami ebben a filmben elhangzik, az „minimum véleményes”, ezért a frakció

egyelőre nem tud támogató döntést hozni a svédek csatlakozásáról.A fideszesek szerinte hosszan beszélgettek az ország szuverenitásának és fizikai határainak védelméről, és arra jutottak, hogy a gazdasági, kulturális és politikai szuverenitásunk támadás alatt áll. Brüsszelből „senki által meg nem választott politikusok” akarják megmondani, hogy Magyarországon töröljék el a rezsicsökkentést, a különadókat, a kamatstopot, engedjék be az ukrán gabonát a magyar piacra, bontsák le a határkerítést, erőltessék rá a genderideológiát a választókra.

A frakcióvezető szerint az európai polgárok közös pénzéből a magyar baloldalt, újságokat, internetes felületeket, civil szervezeteket pénzelik a tanárok helyett, de a Megafon biztosan nem kap külföldi pénzt. Bár azt nem tudja, akkor honnan kaphatott nyolcmilliárd forintnál is több titokzatos forrást a kormánypropagandainfluenszer-gyár.

Az őszi ülésszakban a kormány úgynevezett szuverenitásvédelmi törvénycsomagot nyújtana be, ami azon politikusok, pártok, civil szervezetek és médiaszolgáltatók ellen irányulhat, akik külföldi finanszírozásból szereznek támogatást. Ehhez Btk-t és alaptörvényt is kéne módosítani.

2023 június 15., 09:04
Az a baj, hogy nem fognak idejönni

Soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliség a fejlett világban, mint ma. Küszöbön a korszak, amikor az országok egymásra licitálva csábítják a bevándorló munkaerőt. Magyarországon ezt lehetetlen összeegyeztetni a kormány idegengyűlölő politikájával. Egy friss törvény a hazai munkáltatók igényeit bevándorlókkal elégítené ki, de miért is jönne bárki ide, ha mehet máshova is?

link Forrás

Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön belengette a bankadó emelésének lehetőségét, amire a forint látványos gyengüléssel reagált. Kocsis Máté szerint erről szó sem lehet, ez csak Varga magánvéleménye volt, mert aggódik a költségvetésért.

„Ne haragudjanak rá, ezért kapja a fizetését”,tette hozzá később újságírói kérdésre. A kormány és Matolcsy György jegybankelnök között szerinte jó és inspiráló vita van. Szóba került Lévai István Zoltán fideszes képviselő is, a főváros 15. számú egyéni választókerületének elnöke, aki a napokban azért mondott le és lépett ki a pártból, mert kiderült: titkos találkozón fizette volna le a Kétfarkú Kutyapárt jelöltjét, hogy induljon a polgármester-választáson, ezzel növelve az esélyeit. Kocsis szerint Lévai lemondása „becsületes és férfias” tett volt, „elkövetett egy hibát, és levont egy helyes konzekvenciát belőle”.

A józsefvárosi önkormányzat jelenlegi vezetése az előző, Kocsis-féle önkormányzat több száz milliós korrupciós ügyének gyanúja miatt tett feljelentést, Kocsist erről is kérdezték. Azt mondta, nála „kereshetnek korrupciós ügyeket, amennyit akarnak”, de nem fognak találni.