Milliókat fizetnek ki a károsultaknak Borkai 300 milliós gyalogos-felüljárója miatt Győrben

belföld
2023 szeptember 28., 04:25

Újabb károsultak peren kívüli egyezségi ajánlatát fogadta el kedden a győri közgyűlés a telkekre belógó győrszentiváni gyalogos- és kerékpároshíd miatt. Az egyiknek több mint 15,5 millió forintos, a másiknak pedig 1,7 milliós kártérítést fizetnek – írja a Telex.

A cikk szerint ez az a Borkai Zsolt-féle szuperhíd, ami négy éve 320 millió forintból épült Győrszentivánnál, és úgy köt össze egy kettévágott utcát, hogy közben belelóg több családi ház kertjébe is.

photo_camera Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Ketten azért pereltek, mert szerintük a híd értékcsökkenést és kárt okozott ingatlanjaikban. A bíróság által kirendelt szakértő állapította meg az összesen 17,37 millió forintos kártérítést, a károsultak pedig közölték az önkormányzattal, hogy ha ezt az összeget 15 napon belül kifizetik nekik, akkor eltekintenek a késedelmi kamattól és a perköltségtől. Így került az ügyük a győri közgyűlés keddi napirendi pontjai közé.

A közgyűlésen Dézsi Csaba András győri polgármester azt mondta, teljesen felesleges volt ezt a hidat megépíteni, és a mellette lévőt kellett volna rendbe hozni, amit állítása szerint idén meg is tesznek.