Szijjártó: A Kínán kívüli világ vezetői leszünk az akkumulátorgyártás tekintetében, ezért irigyel is minket mindenki

POLITIKA
2023 szeptember 28., 15:33

„A következő néhány évtizedben itt, Európában azok az országok lesznek igazán versenyképesek, azok fogják tudni növekedési pályán tartani a gazdaságokat, akik az elektromos akkumulátorgyárakat meg tudják szerezni maguknak. És mi ebből a szempontból jól állunk” - mondta Szijjártó Péter csütörtökön a nyíregyházi Befektetésösztönzési Konferencián. A külügyminiszter kijelentette:

„A Kínán kívüli világ vezetői leszünk az elektromos akkumulátorgyártás tekintetében, ezért irigyel is minket mindenki. Ezért mindenki minden követ meg fog mozgatni annak érdekében, hogy ne érjünk el sikert minden beruházási versenyben.”

Magyarország az elektromos akkumulátorok gyártása terén a negyedik helyen áll, és hamarosan feljön a második helyre. „Itt van az újabb őrület, amelynek a német külügyminiszter állt az élére, amely arról szól, hogy hogyan izoláljuk a kínai és az európai gazdaságot” - mondta. Hozzátette:

„Mi, magyarok ezzel teljes mértékben ellentétes megközelítést alkalmazunk. Azt gondoljuk, hogy ha a világ leggyorsabban növekvő gazdaságával nem működünk együtt, akkor elképesztően sok lehetőséget szalasztunk el a növekedésre.”

(MTI)

Kiemelt videóink