Tömeges leépítés zajlik a Petőfi Rádiónál

Média
2023 szeptember 29., 10:54

A Petőfi Rádió 20 fős állományából 15-18 főnek felmondanak vagy felmondtak pénteken racionalizálásra hivatkozva - írja a Telex.hu. A portál információi szerint a reggeli és délutáni műsorok szerkesztőinek és műsorvezetőinek már felmondtak. Kirúgták a DJ Izilként is ismert Borcsik Attilát, a rádió zenei szerkesztőjét is, aki 2007 óta dolgozott a Petőfinél, és akinek nagy szerepe volt abban, hogy a rádió nótaműsorok és kabaré helyett magyar alternatív zenét kezdett sugározni, és a szcéna egyik fő csatornája lett.

A dolgozók a héten kaptak levelet, hogy pénteken mindenkivel szeretnének személyesen elbeszélgetni, amiből már sejteni lehetett, hogy nagy leépítés készül. Ezek a beszélgetések még tartanak.

A Petőfi Rádió és a Petőfi TV az MTVA kötelékébe tartozott, 2021-től idén májusig viszont a Demeter Szilárd féle Petőfi Media Group felelt a műsorgyártásért. A PMG-vel májusban szerződést bontott az MTVA, ehelyett 2024 februárjáig az IKO Kft. nevű cég felelős a műsorok gyártásáért, így ez a cég is mond föl a dolgozóknak. A műsorgyártó cég és az MTVA egyelőre nem válaszolt a sajtó kérdéseire a leépítésekről.