Több ezer motoros vonult a visegrádi Panoráma úton a közlekedési korlátozás ellen demonstrálva

közlekedés
2023 szeptember 30., 15:16

Júniusban a visegrádi önkormányzat a március 1. és november 1. közötti időszakra kitiltotta a Fellegvárhoz vezető Panoráma útról a motorosokat. A múlt héten derült ki, hogy újra engedi a motorosoknak a visegrádi Panoráma út használatát az önkormányzat, miután júniusban nagy port kavarva motorral behajtani tilos táblákat helyezett ki a Fellegvárba vezető útra. A önkormányzat levette a táblákat, de ez nem jelent teljes mentességet, mivel október 1-től egyirányúvá teszik az utat és sebességkorlátozást is bevezetnek.

Már augusztus végén is tartottak ott motoros demonstrációt, most délre pedig Motoros Összefogás Vonulás néven hirdettek bejelentett felvonulást.

link Forrás

A több ezer motoros menete az 1116-os, Szentendrét Visegráddal összekötő úton, a pilisszentlászlói Hegytető parkolóból indult, és a Panoráma úton legurulva Visegrádon, a 11-es út kereszteződésénél ért véget.

A szervező, Fodor Donát szerint akár további korlátozások is várhatók, például a határátkelőknél is hátrányos megkülönböztetés éri őket, mert a motorosok a nagy nyári melegben hosszas torlódásnál sem gurulhatnak a sor elejére, ami szerinte egészségileg kibírhatatlan egy motorosruhában 30-50 percen át. Azt mondta: „Szeretnénk üzenni a döntéshozóknak, hogy vegyék figyelembe azt, hogy a motoros társadalomnak 210 ezer tagja van az országban, ami jelentős tömeg.” (Telex)