Pert nyert Lady Gaga a nő ellen, akinek nem fizette ki a nyomravezetői díjat, miután visszakapta tőle ellopott kutyáit

bulvár
2023 október 05., 05:06

Stefani Germanottának, művésznevén Lady Gagának nem kell 500 ezer dolláros (~ 183 millió forint) nyomravezetői díjat fizetnie annak a nőnek, aki visszaadta két francia bulldogját, akiket 2021-ben raboltak el fegyveresek Hollywoodban. A kutyák elrablása miatt akkor öt embert tartóztattak le.

Két évvel ezelőtt két fegyveres támadta meg Ryan Fischert, Gaga kutyasétáltatóját, aki az énekes három francia bulldogját sétáltatta. Fischer szembeszállt a rablókkal, ezért egyikük mellbe lőtte, Kojit és Gustavot pedig elrabolták. A harmadik kutya, Miss Asia elszaladt, ő még aznap meglett. Fischer állapota kritikus volt, de teljesen felépült.

Gaga 500 ezer dollárt ajánlott a kutyáiért, akiket végül egy Jennifer McBride nevű nő vitt be a rendőrörsre. Azóta sem tudni, pontosan hogyan kerültek hozzá.

Lady Gaga és a bulldogjai
photo_camera Lady Gaga, Koji, Gustav és Miss Asia Fotó: Reuters Connect via Lady Gaga

A kutyasétáltatót megsebesítő James Howard Jacksont huszonegy év börtönre ítélték. McBridenak a gyanú szerint az egyik fegyveres apjával volt viszonya a támadás idején, és habár ő sosem vallotta magát bűnösnek, az eset után két év próbaidőre ítélték bűncselekményben való segédkezés és lopott tulajdon elfogadása miatt.

Mivel az énekes azóta is tartozott neki a nyomravezetői díjjal, McBride beperelte, és további 1,5 millió dolláros kártérítést (~ 550 millió forint) követelt. A szerdai bírósági ítélet szerint a kutyák visszajuttatásában játszott szerepe miatt a nő nem követelhet pénzt Gagától.

McBride szerint ő csak gondoskodott róla, hogy a kutyák épségben visszakerüljenek.

(via BBC)