Mártha Imre odaszúrt a „megélhetési politikus” Kocsis Máténak

poltika
2023 október 06., 15:37

„Néztem mit írt Kocsis Máté egzisztencia-politikus úr, aki életében nem dolgozott nagyvállalatnál, komolyabb vállalkozásban vagy egyéb, a gazdasági életben hasznos helyen” – írja Facebookon Mártha Imre, a Budapesti Közművek (BKM) Zrt. vezérigazgatója Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető bejegyzésére. Kocsis a Magyar Nemzet cikke alapján - miszerint Karácsony titkos prémiumokat osztogat az önkormányzati cégek vezetőinek, köztük Márthának - gyurcsányozott és„ 8-10 milliós jutalomfalatról” írt.

A kormánypárti lap szerint Mártha 7,8 millió forint prémiumot kaphatott. A BKM a Telexnek azt írta, a vezérigazgatónak járó prémium nem eseti döntés alapján történt, annak mértékét a munkaszerződés rögzíti, és feltételei vannak.

„Ha majd egyszer sikerül neki elvégezni az angliai Cambridge-i egyetemet (nekem ösztöndíjjal sikerült) és évtizedekig többezer fős hazai és nemzetközi közmű társaságokat irányítani (volt tisztem vezetni többek között az MVM Csoportot, az Invitel Csoportot, jelenleg a Budapesti Közműveket) akkor érdemes lesz figyelni a gazdasági, cégvezetési ügyekkel kapcsolatos mondanivalójára” – írta Mártha, hozzátéve, hogy addig Kocsis szerepe a kérdésben csak „foxi-maxi” jelentőségű.

Zárásképp odaszólt a „megélhetési-politikus” Kocsisnak, az ő helyében az „állami energetika összeomló ügyfélszolgálatai és a kisiklott vasúti közlekedés illetékesei körében” érdeklődne.