Legalább négy elrabolt civilt ölt meg a Hamász a gázai határnál

háború
2023 október 09., 07:07

Legalább négy civilt megöltek a Hamász fegyveresei alig néhány méterre attól a helytől, ahová fegyveresek kísérték őket a gázai határ közelében – írja a CNN videófelvételek alapján.

Egy a CNN által bemutatott, Be'eri-ben készült videón fegyveresek láthatóak, a háttérben felgyújtott autókkal. A videó vége felé négy, a földön fekvő holttestet látni. Egy másik videón öt izraeli civil látható, akiket fegyveresek ejtettek túszul ugyanott, ahol később a halottak láthatóak a másik videón. A CNN elemzése szerint a holttestek és a fegyveresek által kísért emberek ruhái megegyeznek. Az nem derült ki, hogy az ötödik tússzal mi történt. Be'eri körülbelül 5 kilométerre fekszik a Gázai övezet keleti határától.

Szombaton egy meglepetésként ható támadás során a Hamász iszlamista fegyveres csoport több tucat fegyverese beszivárgott Dél-Izraelbe.

Az izraeli hatóságok szerint a Hamász fegyveresei közül akár ezren is áttörhették a határt. A támadásokban eddig 700 izraeli halt meg, a gázai egészségügyi minisztérium szerint pedig több mint 400 palesztin halt meg. Gázában az orvosi ellátást nehezíti, hogy Izrael elvágta a terület áramellátását.

Szombat este a „fekete nap” megbosszulását ígérte az izraeli miniszterelnök, miután a Hamász iszlamista szervezet háborút indított Izrael ellen a Gázai övezetből. aznap egy meglepetésként ható támadás során a Hamász több tucat fegyverese beszivárgott Dél-Izraelbe. Benjámin Netanjahu kijelentette, hogy háborúban állnak, és biztosított arról, hogy a hadsereg minden erejét felhasználja, hogy megsemmisítse a Hamász katonai kapacitásait.