Na, melyik részt vágta le a Magyar Nemzet Krausz Ferenc mondatából?

propaganda
2023 október 11., 14:36

Rövid részletet közölt a Magyar Nemzet Krausz Ferenc a Hír TV-nek adott interjújából. Pont azt, amely sok magyarnak nagyon jól eshet. A friss Nobel-díjas tudos épp arról beszél, hogy a magyar oktatásnak is köszönheti szakmai útját és ilyen formán magát a díjat is.

A bökkenő csak az, hogy miután ezt elmondja, mondott még egy félmondatot is, ám ez nem került be a Magyar Nemzet videójába.

link Forrás

A teljes mondat így hangzott az interjúban:

„Óriási a jelentősége annak, hogy ilyen kiváló tanáraink a jövőben is legyenek, és ennek megfelelően óriási a jelentősége annak is, hogy a tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani.”

A teljes Hír TV-s interjú itt nézhető meg. De nem ez az egyetlen alkalom, amikor a propagandasajtóban kritizálta az oktatáspolitikát Krausz. Nem sokkal később a köztévében is vendégeskedett, ahol ezt mondta:

link Forrás

„Vannak Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink, Vermes tanár bácsijaink. Hogy ők hogyan keletkeznek, ahhoz én már nem értek, de talánezen a ponton szeretném megjegyezni, hogy rendkívüli aggodalommal figyelem a magyarországi tanári szakma jelenlegi megbecsültségét és itt a tévén keresztül is szeretnék apellálni a döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent, amit a lehetőségek megengednek annak érdekében, hogy ennek a szakmának a becsülete helyre álljon minél gyorsabban. Ugyanis ha ez nem sikerül, és nem lesznek a jövőben Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink és Vermes tanár bácsijaink, akkor egészen biztosan nem lesznek Nobel-díjaink. És ez még a legkisebb baj."

A Magyar Távirati Iroda Krausznak a döntéshozókhoz intézett aggodalmát nem szemlézte.