Szauer Pétert a fia váltja a HVG vezérigazgatójaként

Média
2023 október 11., 14:41

Szauer Péter, a HVG alapító tagja, a kiadó vezérigazgatója és többségi tulajdonosa bejelentette: 2024-ben, a mérlegzárással párhuzamosan átadja a pozícióját fiának, Szauer Tamásnak, aki több mint 7 éve tölt be vezetői posztokat a cégnél, jelenleg a HVG kereskedelmi és stratégiai igazgatója – írja a Media1.

Szauer Péter 2011-ben
photo_camera Szauer Péter 2011-ben Fotó: AKG/Youtube

A lap szerint a kiadót továbbra is igazgatóság fogja irányítani, ennek az elnöke Szauer Péter, tagjai Klinghammer Csilla gazdasági igazgató és Szauer Tamás vezérigazgató lesznek. Az operatív működtetés a vezérigazgató kezében összpontosul, ideértve a munkáltatói jogok gyakorlását is. Az igazgatóság hatáskörében lesz a HVG stratégiájának meghatározása, a cég éves terveinek, mérlegének, eredménykimutatásának elfogadása, illetve a testület dönt a befektetésekről és vagyonelemek esetleges elidegenítéséről.

Szauer 1979-ben képszerkesztőként kezdett a HVG-nél, majd a nemzetközi rovat tagja, később a hír rovat vezetője, a rendszerváltás előtt pedig főszerkesztő-helyettese lett. 1989-ben létrehozta a munkavállalók tulajdonába kerülő kiadót, és a következő évtizedekben több médiacég alapításánál közreműködött. Szauer Péter azt mondta: „70 évesen, 45 éves HVG-s és 35 éves vezérigazgatói múlttal visszavonulok a napi 12 órás feladatot jelentő operatív irányításból. Az ólombetűkkel kezdődött pályafutásom és a ChatGPT forradalmának kezdetekor adom át az irányítást, ami már kétségtelenül sok energiával rendelkező, fiatalabb kezekbe való.”