Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapesten

közlekedés
2023 október 13., 12:22

A 38. SPAR Budapest Maraton futóverseny miatt szombaton a Lánchídon, a budai alsó és felső rakpartokon, vasárnap délelőtt és kora délután pedig a Duna mentén a Rákóczi híd és az Árpád híd között korlátozzák részlegesen vagy teljesen a forgalmat, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A XI. kerületi Pázmány Péter sétányt már pénteken 9 órától lezárták, és egészen vasárnap 20 óráig zárva marad. A szombaton és vasárnap jellemzően 9 és 16 óra között a Bem rakpart, a Budai alsó rakpart, a Műegyetem rakpart és a Pesti alsó rakpart egy-egy szakaszán, emellett a Clark Ádám téren, a Fővám téren, a Szent Gellért téren, valamint azok környékén lehet lezárásokra számítani.

A BKK közölte, a Szabadság hidat vasárnap várhatóan 9:20-tól a kora délutáni órákig zárják le a közúti forgalom elől, emellett az Árpád hídon is sávlezárásra kell számítani, míg várhatóan 9 és 10:30 között korlátozzák a Lánchíd, az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út forgalmát is. Az érintett buszok, villamosok és trolik terelve közlekednek. A lezárt területeket a futók elhaladása után a lehető leghamarabb megnyitják.