Nyomozás indult Olekszij Aresztovics, Zelenszkij egykori tanácsadója ellen, mert súlyos dolgokat mondott a nőkről

külföld
2023 október 13., 07:39
photo_camera Olekszij Aresztovics gondolkodik, de minek?

Az ukrán rendőrség nyomozást indított Olekszij Aresztovics, Zelenszkij ukrán elnök egykori tanácsadója és jobbkeze ellen, aki egy videóra vett monológjában nőket degradáló és velük szemben erőszakra biztató kijelentéseket tett. A szeptember 25-én publikált videóban Aresztovics többek között arról beszélt, hogy a nők olyan lények, akiket először is meg kell dugni, aztán bántani és megtiporni, megállás nélkül – írja a Meduza.

Aresztovicsot Inna Szovszun parlamenti képviselő, egykori miniszterhelyettes jelentette fel a videó megnézése után. Aresztovics idén januárig az ukrán elnök hazai és külföldi médiában sokat szereplő, kedvelt tanácsadójának, egyik jobbkezének számított. Ekkor azonban nagy kommunikációs hibát vétett.

A 46 civil lakos halálával járó dnyiprói orosz rakétatámadás után egy podkasztban azt mondta, a lakóházba csapódott hiperszonikus rakétát az ukrán légvédelem szedhette le és téríthette le a pályájáról, ezért okozhatott súlyos tragédiát. Emiatt a város polgármesterétől a légierő parancsnokáig nagyon sokan tiltakoztak.

Bár Aresztovics több lépcsőben és több fórumon próbálta megmagyarázni és korrigálni az álláspontját, ebben nem bizonyult végül sikeresnek. A fejét követelő ukrán nyilvánosság nem kímélte, annak ellenére sem, hogy korábban kifejezetten népszerű volt a lakosság körében.